Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که با مفهوم قانون به خوبی آشنایی دارند؛ غافل از این‌که دیدگاه فردی آن‌ها بر نحوه تعریف قانون تأثیر می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام بیمه دات کام، برای مثال بسیاری از حقوقدانان احساس می‌کنند که جامعه بدون درک درستی از قانون و فرهنگ حقوقی آن، قابل درک و تبیین نیست. این مساله درمورد بیمه نیز صدق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان بیمه‌ای که حلال بسیاری از مشکل‌هاست! تعداد زیادی تبصره و ماده در قوانین بیمه حکم‌فرماست که در این مقاله قصد داریم در رابطه با ماده ۱۰ قانون بیمه با شما صحبت نماییم. به این منظور ما را در ادامه دنبال کنید.
زندگی و دارایی هر فرد  ممکن است در معرض خطر مرگ، آسیب یا نابودی قرار گیرد. این خطرات می‌توانند منجر به خسارات مالی شوند. بیمه، روشی محتاطانه برای انتقال چنین ریسک‌هایی به یک شرکت بیمه است. در حقیقت، بیمه یک توافق‌نامه حقوقی بین دو طرف یعنی شرکت بیمه (بیمه‌گر) و شخص (بیمه گذار) است. در این صورت، شرکت بیمه متعهد می‌شود خسارات بیمه‌گذار را در صورت بروز حوادث جبران کند.

ماده ۱۰ قانون بیمه یا قاعده نسبی 

گاهی بیمه‌گزاران (کسانی که بیمه را خریداری می‌کنند) در پرداخت خسارات از  شرکت بیمه راضی نیستند و شکوه و شکایت می‌کنند. علت این اعتراضات چیزی جز ماده ۱۰ قانون بیمه نیست!
این قانون به صراحت به بیمه‌گذاران اعلام کرده است: “اگر مالی کمتر از قیمت واقعی‌اش بیمه شده باشد، بیمه‌گر به اندازه مقدار بیمه‌شده نسبت به قیمت واقعی مال خسارات را پرداخت می‌کند.”
مثلا اگر قیمت خودروی شما ۱۰۰ میلیون تومان باشد و شما آن را با ۵۰ میلیون تومان بیمه کرده باشید. اگر خسارتی برای خودروی شما پیش آید بیمه به نسبت همان ۵۰ میلیون خسارات خودروی شما را می‌پردازد نه اندازه‌ی

قیمت واقعی خودرو!

این اتفاق باعث می‌شود که کلیه بیمه‌گذاران شرکت بیمه را مقصر بدانند، در صورتی که مساله اساسی “کم بیمه شدگی” در هنگام خرید بیمه‌نامه و عدم توجه به اعلام ارزش واقعی خودرو یا کالاست!
همانطور که گفته شد، چنانچه مالی به اندازه‌ی قیمت واقعی خود بیمه نشده باشد، بیمه‌گر به تناسب مبلغ بیمه‌شده خساراتی که به مال وارد می‌شود را پرداخت خواهد کرد.
با توجه به ماده ۱۰ قانون بیمه خسارت بر اساس فرمول زیر محاسبه می‌شود:
خسارت پرداختی = مبلغ خسارت واقع شده ضربدر سرمایه بیمه شده تقسیم بر سرمایه واقعی
۵ میلیون تومان = ۱۰۰ میلیون سرمایه واقعی / ۵۰ میلیون سرمایه بیمه‌شده * ۱۰ میلیون تومان خسارت

محاسبه خسارت بیمه بدنه با ماده ۱۰

اجرای قاعده نسبی در رشته‌های بیمه اموال

بیمه‌گر در بیشتر موارد حق بیمه را براساس مبلغ پیشنهادی  بیمه‌گذار برای اموال یا بیمه‌شده؛ تعیین می‌نماید. شرکت بیمه مبلغ  پیشنهاد شده را به عنوان  قیمت واقعی اموال درنظر می‌گیرد. شرکت بیمه در هنگام بروز خطرات به اندازه‌ی سرمایه بیمه‌شده خسارات را پرداخت خواهد کرد.
بعضی وقت‌ها پیش می‌آید که بیمه‌گذار به این علت که فرض می‌کند خسارات به آن صورت گریبان‌گیر وی نمی‌شود مبلغ سرمایه بیمه را کمتر از قیمت واقعی اموالش اعلام می‌کند.در چنین مواردی، اگر او حق بیمه را متناسب با ارزش اموال پرداخت نکند، قواعد و سازوکار بیمه درست اعمال نخواهد شد.

تاثیر قاعده نسبی در بیمه بدنه

همانطور که گفته شده خودرویی که بیمه می‌شود، در زمان صدور بیمه‌نامه می بایست به ارزش روز بیمه شود.
قاعده نسبی نقشی بازدارنده را ایفا کرده واین قاعده بیمه‌گزار را از کم بیمه‌گی منصرف خواهد کرد. در بیمه بدنه در صورتی که حق بیمه متناسب با ارزش خودرو نباشد، اساسا ساز و کار بیمه درست عمل نخواهد کرد.
اگر درباره تعریف بیمه بدنه و پوشش‌های آن نیازمند اطلاعات هستید، این مطلب را بخوانید: راهنمای کامل خرید بیمه بدنه 

فرمول قاعده نسبی در بیمه بدنه

مبلغ خسارت پرداختی در زمان اعمال قاعده نسبی در بیمه بدنه با روش زیر محاسبه می‌شود:
۱- مبلغ خسارت وارد شده × سرمایه بیمه شده
۲- حاصل آن تقسیم برسرمایه واقعی

آیا در صورت گران شدن خودرو قاعده نسبی در بیمه بدنه اعمال می‌شود؟

برخی اوقات خودرو، در زمان صدور بیمه‌نامه به ارزش واقعی روز بیمه شده است اما در زمان وقوع حادثه، ارزش خودرو بالاتررفته است در این شرایط، قاعده نسبی در بیمه بدنه اعمال خواهد شد. برای جلوگیری از این اتفاق می‌بایست:
۱- بیمه گزار باید شرکت بیمه را مطلع نماید.
۲- بیمه گزار باید حق بیمه اضافی را پرداخت نماید.

خرید آنلاین بیمه از بیمه دات کام

همواره می‌توانید برای خرید آنلاین انواع بیمه مثل خرید بیمه بدنه خودرو، بیمه شخص ثالث و… به سایت bimeh.com مراجعه نمایید و پس از تکمیل فرم بیمه موردنظر خود را سفارش دهید.بعد از تکمیل سفارش در اسرع وقت بیمه‌نامه شما صادر شده و رایگان برای شما ارسال می‌شود. 

خرید اینترنتی بیمه بدنه ماشین

برای دریافت مشاوره آنلاین می‌توانید با شماره ۰۲۱۴۳۷۲ تماس حاصل فرمایید و از مشاوران حاذق بیمه‌ دات کام اطلاعات تخصصی بیمه را دریافت نمایید.
منبع مطلب: سایت بیمه دات کام (BIMEH.COM)
انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماده 10 قانون بیمه خسارت ماشین بیمه بدنه خودرو ماده ۱۰ قانون بیمه سرمایه بیمه شده میلیون تومان قیمت واقعی شرکت بیمه بیمه گذار بیمه نامه دات کام حق بیمه بیمه گر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۶۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خاندوزی وزیر اقتصاد در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار عدم‌تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتر شده است.

خاندوزی در این نامه به بذرپاش نوشته است:

ضمن تشکر و قدردانی از تلاش مستمر همکاران آن وزارتخانه شاغل در ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت در اجرایی نمودن مفاد ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه و غیرفعال نمودن کارت سوخت خودروهای گازسوز فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث در فاز اول اجرای ماده قانونی یادشده، با توجه به نتایج مثبت حاصله از اجرای این ماده قانونی که منجر به افزایش پوشش بیمه‌ای وسایل نقلیه و همچنین صرفه‌جویی در مصرف روزانه میلیون‌ها لیتر نفت و گاز شده است خواهشمند است دستور فرمایید در گام بعدی اجرای طرح عدم‌تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا در آینده شاهد تداوم اثرات مثبت اجرای این ماده قانونی باشیم.

در پایان خاطرنشان می‌سازد همکاران این وزارت در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران آماده هرگونه همکاری و مساعدت می‌باشند تا این مرحله از اجرای قانون نیز با شایستگی عملیاتی گردد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901032

دیگر خبرها

  • محدود شدن استفاده از سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه‌نامه چه اهمیتی دارد؟
  • سهمیه سوخت خودر‌وهای بدون بیمه قطع می شود(+ عکس نامه)
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • سهمیه سوخت این خودرو‌ها قطع می شود
  • نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید
  • خاندوزی: سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه قطع شود
  • آغاز تخفیفات بهاره بیمه نوین
  • شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود/ در برابر مخالفین با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت